zondag 7 april 2019

Firenze by day, quiz'ing by night.

Dag 3 begon met héél vroeg opstaan zodat we op tijd konden beginnen aan deze drukke dag. Na het heerlijke ontbijt vertrokken wij naar het Uffizi museum waar we lang in de rij hebben gestaan, maar het was zeker de moeite waard. 






Vervolgens gingen we de mooie binnenstad van Firenze in. De leerkrachten gaven ons met veel passie uitleg over de prachtige bezienswaardigheden. We kregen regelmatig vrije tijd zodat we ook op onszelf de gezellige winkelstraatjes en restaurantjes konden verkennen. In Firenze hing er een magische middeleeuwse sfeer waardoor voor iedereen de historische uitleg boeiend was. Met het weer hadden we anderzijds niet zoveel geluk. Het heeft veel geregend, maar dat weerhield ons er niet van om er een topdag van te maken! 




Na het bezoek van deze mooie stad, maakten we met iedereen samen een groepsfoto voor de kathedraal van Firenze. We zijn blij dat we morgen onze verkenning kunnen voortzetten in deze prachtige stad!  :)


Als avondactiviteit werd een quiz georganiseerd door I. Jans met T. Jans als scheidsrechter en Veltjen aan de controls. Dankzij het gouden trio Vannieuwenhove, Beyen & Czornyj werd er maar een klein beetje gefoefeld. “Is er Wifi in Italy?” is nu al een hoogtepunt in deze Romereis! Wat gaat dat geven op de befaamde karaoke-night?!





Op naar de volgende leuke dag!
Yousra en Louise