woensdag 10 april 2019

Vaticaanstad overweldigt je.

Ook vandaag begon de dag erg vroeg. Het ontbijt begon al om half 7 en iedereen zat op de bus om half 8. Dit zorgde voor heel veel vermoeidheid tussen de leerlingen maar ook tussen de leerkrachten. Natuurlijk verdween de vermoeidheid direct vanaf het moment dat we binnengingen in de Vaticaanse musea. Dit was gewoon prachtig! Vooral de plafonds hebben mijn hart gestolen. De verschillende musea waren het wachten in de regen zeker en vast waard.





Nadat we het museum verlieten kregen we even vrije tijd om te eten waarna we terug verzamelden om samen de Sint-Pietersbasiliek binnen te gaan. Dit is een van de weinige basilieken die me echt heeft geïnteresseerd. De basiliek is fenomenaal! De plafonds, de kunstwerken, het goud, de koepels,...  echt de moeite waard! Met 104 leerlingen gingen we tot helemaal bovenaan in de koepel door smalle gangen met heel heel heel veel trappen (551)!









‘s Avonds zijn we terug naar de stad gegaan om 'Rome by night' te zien en ik moet zeggen... het was schitterend! De lichtjes van de Sint-Pietersbasiliek en de Engelenbrug maakten de stad gezellig en warm. We mochten dan ook met vrienden iets gaan drinken en van de sfeer genieten.



Nadat we terug verzamelden gingen we terug richting bus. De muziek in de bus zorgde daar nog voor een feestje waarbij iedereen meezong op de muziek. Voor mij was dit een topdag en een hoogtepunt van de reis dat ik me voor altijd zal herinneren. Ik ben er van overtuigd dat de rest van de dagen even leuk worden als vandaag was.