zaterdag 13 april 2019

Vaar wel Venetië :(

Buona sera,

Op het moment zelf zitten we al op de bus op weg naar Genk na een vermoeiende maar unieke reis. Voor de derde keer kijken we naar een film die zich afspeelt op een van de pittoreske locaties in Italië. Vele hebben we bezocht tijdens onze schitterende reis en vandaag mochten we die afsluiten met Venetië.



Hoewel het weer ons niet meezat, was de stad toch heel indrukwekkend. Het unieke straatbeeld van kleurrijke huisjes en nauwe kanalen midden in de binnenstad zijn kenmerkend voor Venetië en hiervan mochten wij met volle teugen genieten. Venetië was als het ware de kers op de taart.




Na een korte busrit wandelden we naar het bekende oude stadscentrum. Hier kregen we uitleg over enkele indrukwekkende gebouwen en we eindigden op het prachtige plein van San Marco.







Die namiddag mochten we op eigen houtje Venetië verkennen. Allemaal hadden we nog eens zin in authentiek Italiaans eten voor de laatste keer. Daarna was het shoptijd. We wandelden door de smalle straatjes van Venetië op zoek naar de mooiste souvenirs voor jullie (en onszelf :)). We staken enorm veel kanaaltjes over waardoor we op het einde van de dag het gevoel hadden dat we gewoon in cirkels liepen. Ondanks de wallen onder onze ogen hebben we enorm genoten van deze fantastische stad. 
Na deze zeer geslaagde namiddag verzamelden we allemaal weer op het plein van San Marco om te beginnen aan het laatste deel van deze onvergetelijke reis. We maakten een boottrip langs de verschillende mooie Venetiaanse eilanden. De ondergaande zon, vrienden overal om je heen, de wind door je haren…, het was de beste afsluiter die je kan bedenken. 




Voor we aan de terugreis begonnen hebben we onze buschauffeurs René & Mark en de reisleidsters mevr. Vangeneugden en mevr. Govaerts voor de fijne zorgen en de top begeleiding.


Hier zitten we dus op de bus. Iedereen is moe, maar voldaan. We kijken ernaar uit om jullie terug te zien en onze bijzondere verhalen te delen. Deze reis zullen we nooit vergeten.


Groetjes vanuit de bus, ons thuis doorheen heel de reis.

Kim Vancorenland, Hannelore Colla & Marjolein Petit