vrijdag 5 april 2019

Alle wegen leiden naar Rome

Onze eerste dag reizen zit er op. Na wat file-tegenslag in Luxemburg en Zwitserland, een pak dichte mist en zeer mooie landschappen zijn we met enkele uren vertraging in Milaan aangekomen. De sneeuw in Zwitserland was een leuke onvoorziene bonus. Wie van jullie kan immers zeggen dat hij begin april nog met sneeuwballen heeft gegooid?





De rolverdeling in de bus was prima gebalanceerd: leerlingen hielden zichzelf of mekaar bezig terwijl enkele leerkrachten hun (hoognodige) schoonheidsslaapje deden.  De laatste tientallen kilometers werden vrolijk ingezet op de tonen van Yousra’s Italian Playlist.  Het eerste bezoek aan ons hotel was van korte duur; snel de spullen neerzetten en de metro richting centrum zoeken.


In restaurant Rossopomodoro werden de hongerige magen gevuld met pasta, een stukje vlees en een gebakje.






Een snelle metro-rush terug richting hotel zorgde er voor dat (later dan verwacht door het drukke verkeer) rond 01:00 de eerste snurkertjes in een erg verzorgde kamer met zacht bed aan de broodnodige nachtrust begonnen. Morgen moeten we vroeg uit de veren; er wacht ons immers een mooie kennismaking met Milaan, Pisa en Firenze.

De begeleiders geven nog graag een heel erg dikke duim richting alle leerlingen voor hun erg aangename houding in de bus, met een speciale schouderklop aan iedereen die zo fijn hielp met het in- en uitladen van de 130 koffers!

A domani!

>> foto's verschijnen in het gedeelde album "Italië 2019 (dag 1) Genk - Milaan" <<