maandag 8 april 2019

Berg op en berg af, Siena is een plaatje.

Na alweer een korte nacht, was het weer tijd om op te staan, gelukkig ietsje later dan gisteren. Ook vandaag waren we naar Firenze gegaan. We bezochten de Ponte Vecchio, Piazza della Republica, de wijk van Dante en nog veel meer. Maar het leukste vond ik de uitleg die we kregen over de Medici familie en de problemen die ze hadden met de rest van de bankiersfamilies. Ook hebben een paar vriendinnen en ik eindelijk pizza gegeten. We moeten nu eenmaal pizza eten als we in Italië zijn hé. Toen we de stad uit waren gingen we naar een heuvel waar we een uitzicht hadden over heel de stad. Op dit moment zijn we onderweg naar Siena, ik heb er nu al zin in!



Siena staat nu zeker en vast in het lijstje van mijn favoriete steden. De sfeer daar is gewoonweg geweldig. Volgens mijn vrienden gedroeg ik me als de stereotype toerist, dit kwam waarschijnlijk omdat ik van alles foto’s trok. Het omhoog gaan was wel zwaar, maar het was zeker de moeite waard toen we zagen wat voor een uitzicht we hadden. De kerk waar we het hoofd van de heilige Catharina gezien hadden vond ik minder mooi, ook was haar hoofd (omdat het ingebalsemd was) abnormaal klein. De Duomo vond ik een van de mooiste kerken die we tot nu toe gezien hebben tijdens deze reis. Daar heb ik extreem veel foto’s van getrokken. Aan Il Campo hadden we ook even vrije tijd, daar heb ik mijn zoveelste gelato gegeten.








De wandeling naar het hotel was veel gemakkelijker, nu moesten we alleen maar bergaf gaan. Ook moesten de vijfdes naar een ander hotel dan de zesdes; Onze was gelukkig dichterbij het centrum!


We aten die avond in een restaurantje in het centrum, het eten was lekker. Ook daar aten we weer een ijsje. Na het eten verzamelde we weer aan Il Campo waar we even de tijd kregen om nog vrij rond te wandelen. Een paar vriendinnen en ik hadden toen besloten om een leuke avondwandeling te maken.  Daar eindigde een gezellige en geweldige avond.


Iman Ayed