donderdag 11 april 2019

Rome, na regen komt zonneschijn.

Ciao tutti (Hallo iedereen),

Hoewel de vermoeidheid begint toe te slaan, was het vandaag weer een geslaagde dag. De 3e dag in Rome en al de 7e in Italië, de tijd vliegt :(((
Vandaag mochten we langer uitslapen (joepie!) en zijn we dus later begonnen met het bezoeken van het antieke Rome. Om 9u vertrok de bus en de stadswandeling van 12,4 km kon beginnen!
De bus zette ons af bij het ‘Circus Maximus’, waar meer dan 1000 jaar geleden vele paardenrennen plaatsvonden. Hierna wandelden we verder door naar ‘Piazza della Bocca della Verità’ en gelukkig is niemand er zijn hand verloren.







Het volgende historisch monument was het ‘Pantheon’, bekend door het oculus in de top van de koepel. Funfact: de diameter van deze oculus is 9m. Tweede funfact: dit is het favoriete gebouw van mevrouw Renders, die hier jammer genoeg niet bij kon zijn. We missen je !!! Rond de middag aan het Pantheon aten we pasta, pizza, gelato, …  lekkerrrr!
Jammer genoeg waren niet alleen de leerlingen en leerkrachten uit België meegekomen, maar ook ons weer had zin in een reisje naar Italië. Tijdens het bezoek aan het Colosseum werd iedereen kletsnat door de hevige motregen maar gelukkig konden we schuilen onder paraplu’s en poncho’s.
De volgende bouwwerken hebben we ook bezocht: Capitool, Forum Romanum, Piazza Navona, …
We vonden alles zeer indrukwekkend maar het Colosseum stak er met zuilen en rondbogen boven uit. Zijn naam liegt niet, het is werkelijk kolossaal!







De sfeer zit goed en deze reis zal voor altijd een mooie herinnering blijven!
We gaan nog proberen om een aftermovie te maken en als die er komt zullen we jullie de link zeker bezorgen.

Groetjes uit Rome van iedereen!

Lieve Vande Sande